Met cash geld betalen in het buitenland

Cash geld bestellen

Hoewel we in het buitenland meer en meer betalen met een betaalkaart, zijn we nog altijd geneigd om met Cash geld naar het buitenland te vertrekken. Dat is geen probleem. In de Europese lidstaten kan u gewoon betalen met euro’s.

Wanneer u naar een land gaat met vreemde munt, heeft u verschillende mogelijkheden om uw euro’s om te zetten naar de lokale munt:
1. U besteld op voorhand de vreemde munt bij uw bank. Hiervoor dient u een aantal dagen op voorhand het geld te bestellen. De meeste banken hebben zelfs geen buitenlands cash geld meer liggen.

cash geld bestellen
Cash geld bestellen

2. Gaat u naar een exotisch land, kan u ook lokale munten bestellen in een gespecialiseerd wisselkantoor. Die wisselkantoren kunnen dikwijls interessantere wisseltarieven geven dan wanneer u naar uw eigen bank gaat. Een voorbeeld is:

E. Lipschutz Wisselkantoor (ELW)

Schupstraat 1

2018 Antwerpen (België)

GWK Travelex Amsterdam

Centraal Station
Hal/CS/Stationsplein 1
Amsterdam
1012 AB (Nederland)

3. Cash geld omwisselen in de luchthaven is eveneens geen probleem. Toch moet u er zich bewust van zijn dat u een groot percentage van uw geld moet laten vallen. Dit is eigenlijk het laatste alternatief wanneer u vergeten bent, lokale munten mee op reis te nemen. De wisseltarieven zijn het minst interessant.

4. U wisselt geld om in het land van uw reisbestemming. In principe is dat geen probleem. Toch moet u goed opletten voor fraude en dergelijke. Controleer steeds de coupons zodat u zeker bent dat u het juiste bedrag ontvangen hebt!

5. U bent Cash geld vergeten/verloren en u heeft geen bankkaart? Als noodoplossing kan u altijd vragen of ze in het thuisfront Cash geld willen opsturen. Zulke geldtransfers kunnen makkelijk en snel gebeuren in kantoren zoals:

  • American Express
  • MoneyGram
  • Western Union

Die transfers zijn dezelfde dag nog uitgevoerd zodanig dat u snel over cash geld kan beschikken.

In- en uitvoeren van Cash geld

Soms is het mogelijk dat u bepaalde munten niet mag in- of uitvoeren. Best neemt u contact op met de ambassade. Indien dat het geval is, dient u wel in het land van bestemming om te wisselen.
Wanneer u terug naar huis vertrekt, dient u ervoor te zorgen dat u al het geld laat

Beste Wisselkoersen
Beste wisselkoersen

omwisselen naar euro’s of dat u het gewoon allemaal heeft opgemaakt, aangezien het niet mee naar België of Nederland mag.

TIP: In het buitenland is het altijd het goedkoopst wanneer u met lokale munten betaald. Dit geldt ook voor betaalkaarten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.