SWIFT code opzoeken doe je hier

Swift of Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication
SWIFT is de afkorting voor een internationale organisatie: Society for Worldwide Interbank Financial TelecommunicationSWIFT code en BIC-code zijn onderdeel van ISO 9362 standaard. Het is een standaard van Business Identifier Codes (“BIC”). BIC wordt ook wel gerefereerd naar“Bank Identifier Code”.

Het hoofdkantoor bevindt zich in België (Avenue Adèle 1, B-1310 La Hulpe) en regelt al het internationale financiële verkeer.

Swift code
Op zoek naar de SWIFT code?

S.W.I.F.T zorgt voor een eenzijdig communicatieplatform, die de producten en diensten  van meer dan 10.000 financiële instellingen en bedrijven in 212 landen en gebieden met elkaar verbindt. SWIFT stelt de gebruikers in staat om geautomatiseerde gestandaardiseerde financiële informatie veilig en betrouwbaar met elkaar uit te wisselen. Dat resulteert in lagere kosten, het verminderen van de operationele risico’s en het elimineren van operationele inefficiënties. De Swift of RA brengt de financiële gemeenschap bij elkaar om betere financiële handel te drijven en nieuwe ideeën in het daglicht te stellen.


Ondertussen doet SWIFT meer dan alleen maar internationale banktransacties zoals ook telecommunicatie en speelt dus een belangrijke rol is “message traffic” zoals onderstaande figuur weer geeft. Je ziet een stijgende trend in het aantal boodschappen vanaf 2013. Als we kijken naar februari 2015 zitten we aan 24 miljoen boodschappen per dag. Dat bewijst nog maar eens de constante groei van de Swift communicatie.

Swift traffic

S.W.I.F.T levert diensten aan zowel banken (FIN, FileAct, Interact, Browse) als bedrijven (groot en klein, Score, MACUG, TRCO).

Opbouw van de Swift code

De SWIFT code bestaat uit 8 of 11 karakter net zoals de BIC code en wordt eveneens gebruikt om de bank te identificeren. De term SWIFT code wordt niet meer gebruikt maar is nog wel een gekend begrip, zeker in andere landen. Deze wordt nu de BIC-code genoemd.

Ga na het tabblad BIC code voor meer info.

Andere codes

Sommige landen voeren ook binnenlandse bankcode of clearing systeem om geld over te maken binnen hun eigen grenzen. Voorbeelden zijn, Routing Number in de Verenigde Staten van Amerika (“VS”), Routing Number of Transit Nummer in Canada, Sorteren Codes in het

swift nummer
SWIFT CODE

Verenigd Koninkrijk (“UK”), Nationale Sorteren Codes (NSC) in Ierland, Bankleitzahl (“BLZ Codes”) in Duitsland, Bankleitzahl (“BLZ Codes”) in Oostenrijk, Bankenclearing-Nummer (“BC”) & SIX Interbank Clearing Codes (“SIC”) in Zwitserland, Code Banque & Code Guichet in Frankrijk, Codice ABI (“ABI”) & Codice di Avviamento Bancario (“CAB Code”) in Italië, Bank State Branch (BSB nummer) in Australië, Bank State Branch (BSB nummer) in Nieuw-Zeeland en Indiase Financial System Code (“IFSC Code“) in India.

Lijst SWIFT codes

Klik hier voor een volledige lijst van BIC/SWIFT codes in xls. Opgelet. Deze lijst is van 2013.

BIC-SWIFT
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.