BIC Code ING BELGIË

Wat is de BIC-code van ING België?

De BIC-code van ING België is BBRUBEBB. Dit is de unieke identificatiecode voor ING Bank België en wordt gebruikt voor internationale bankoverschrijvingen van en naar ING België.

Als je een internationale bankoverschrijving uitvoert, heb je waarschijnlijk gehoord van de term “BIC-code”. Maar wat is een BIC-code precies? En wat heeft ING België hiermee te maken? In dit artikel zullen we dieper ingaan op de BIC-code en specifiek op de BIC-code van ING België.

Wat is een BIC-code?

Een BIC-code (Bank Identifier Code) is een unieke code die wordt gebruikt om financiële transacties tussen banken in verschillende landen te identificeren en te verwerken. Het wordt ook wel een SWIFT-code genoemd, vanwege het feit dat het is ontwikkeld door de Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication.

De BIC-code bestaat uit 8 of 11 karakters en kan worden onderverdeeld in 4 delen:

  • De eerste 4 letters geven de bank aan. Dit is de bankcode.
  • De volgende 2 letters geven het land aan waar de bank is gevestigd. Dit is de landcode.
  • De volgende 2 letters geven de locatie van de bank aan. Dit is de locatiecode.
  • De laatste 3 cijfers (optioneel) geven de specifieke afdeling van de bank aan. Dit is de filiaalcode.

De BIC-code wordt vaak gebruikt in combinatie met een IBAN-nummer (International Bank Account Number) om internationale overschrijvingen makkelijker en sneller te maken.

Waar kan ik de BIC-code van ING België vinden?

Je kunt de BIC-code van ING België vinden op verschillende manieren:

  • Op de website van ING België: ga naar de pagina “Contact” op de website van ING België en zoek naar de BIC-code onder het kopje “Internationale overschrijvingen”.
  • Op je bankafschrift: als je een internationale overschrijving hebt ontvangen van ING België, kun je de BIC-code vinden op je bankafschrift.
  • Via een online zoekopdracht: als je de BIC-code van ING België niet kunt vinden, kun je een online zoekopdracht uitvoeren door te zoeken naar “ING België BIC-code” of “BBRUBEBB”.

Waarom is de BIC-code van ING België belangrijk?

De BIC-code van ING België is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat internationale bankoverschrijvingen veilig en snel worden verwerkt. Door de BIC-code te gebruiken, kan de bank van de begunstigde de overschrijving eenvoudig identificeren en verwerken.

Daarnaast kan het gebruik van de BIC-code ook helpen om eventuele fouten te voorkomen bij het uitvoeren van internationale overschrijvingen. Als je de verkeerde BIC-code gebruikt, kan het geld verloren gaan of vertraagd worden in de verwerking.

Veelgestelde vragen

1. Wat is het verschil tussen een BIC-code en een IBAN-nummer?

Een BIC-code is een unieke identificatiecode voor een bank, terwijl een IBAN-nummer een uniek identificatienummer is voor een bankrekening. Beide worden vaak gebruikt in combinatie met elkaar bij internationale bankoverschrijvingen.

2. Is de BIC-code van ING België hetzelfde als die van ING Nederland?

Nee, de BIC-code van ING België is anders dan die van ING Nederland. De BIC-code van ING Nederland is INGBNL2A.

3. Waarom heb ik de BIC-code van ING België nodig?

Je hebt de BIC-code van ING België nodig als je een internationale bankoverschrijving wilt uitvoeren van of naar ING België.

4. Wat gebeurt er als ik de verkeerde BIC-code gebruik bij een internationale bankoverschrijving?

Als je de verkeerde BIC-code gebruikt bij een internationale bankoverschrijving, kan het geld verloren gaan of vertraagd worden in de verwerking. Zorg er dus altijd voor dat je de juiste BIC-code gebruikt.

5. Kan ik de BIC-code van ING België ook gebruiken voor binnenlandse overschrijvingen?

Nee, de BIC-code is alleen bedoeld voor internationale overschrijvingen. Voor binnenlandse overschrijvingen heb je alleen het IBAN-nummer nodig.

Conclusie

Een BIC-code is een belangrijk onderdeel van internationale bankoverschrijvingen en zorgt ervoor dat deze veilig en snel worden verwerkt. De BIC-code van ING België is BBRUBEBB en kan worden gevonden op de website van ING België, op je bankafschrift of via een online zoekopdracht. Door de juiste BIC-code te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat je internationale overschrijvingen correct en zonder vertraging worden uitgevoerd.